Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас на божићном пријему у касарни „Kозара“ у Бањалуци да ће политичко руководство Српске увијек подржавати српске представнике у Оружаним снагама БиХ, који су патриоте и обављају врло изазован посао у очувању српске националне структуре.

„Врло цијеним њихов патриотизам и оно што они показују у свом раду. Бићу увијек ту када буде потребно“, изјавио је предсједник Додик на свечаном пријему.

Предсједник Републике Српске рекао је да српски представници у Оружаним снагама обављају врло тежак и изазован посао, у шта се, како каже, увјерио када је био на функцији српског члана Предсједништва БиХ.

„Процеси који се одвијају у Оружаним снагама БиХ показују да се кроз те снаге покушава створити доминација муслиманске компоненте и неке западне земље то покушавају да ураде мимо одлука званичних институција, прије свега Предсједништва БиХ, те постоје интервенције у оквиру Оружаних снага БиХ путем додјеле неких донација и слично“, навео је предсједни Додик.

Предсједник Републике Српске поновио је да српски представници који раде у Оружаним снагама обављају тежак и изазован посао у очувању српске националне структуре у оквиру Оружаних снага, што је и предвиђено законом.

„Треба рећи да и даље остаје проблем Оружаних снага везан за лоцирање тих снага у оквиру Устава БиХ јер по том уставу нису предвиђене Оружане снаге“, појаснио је предсједник Додик.

Предсједник Републике подсјетио је да се сваке године у касарни „Kозара“ организује божићни пријем, који је посвећен обиљежавању Христовог рођења и прослави Дана Републике Српске, која је обављена веома успјешно.