Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је данас у Залужанима обиљежавању крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске – Светог Архангела Михаила.

Предсједник Републике Српске поручио је да ће институције Српске подржавати Министарство унутрашњих послова и Полицију чији припадници морају учинити све како би били сачувани јавни ред и мир.

„Крсну славу да прославите у миру и да све више напредујете. Морате сачувати јавни ред и мир за добробит наших грађана“, изјавио је предсједник Републике.

Предсједник Српске је навео да се данас обиљежава више значајних догађаја за српски народ, подсјетивши на улазак српске војске и ослобођење Бањалуке у Првом свјетском рату.

„На данашњи дан је потписан и Дејтонски мировни споразум који смо прихватили и одлучили да будемо у државној заједници која се зове БиХ“, рекао је предсједник Додик.

Предсједник Реублике је поновио да је од потписивања овај споразум оскрнављен наметањима високих представника, што је недопустиво.

„Веома је важно да Република Српска поштује Дејтонски мировни споразум и једино је прихватљиво постојање његовог слова. Само тако БиХ може функционисати“, нагласио је предсједник Српске.

„Република Српска данас слави мир. Српска је стабилна, а то се огледа и у чињеници да политички и институционално функционише у оквиру Устава“, додао је предсједник Додик.

Предсједник Републике је поновио да је неопходно вратити надлежности Републике Српске.

„Република Српска ће показати карактер у годинама које долазе, с циљем очувања уставно-правне позиције. Веома је битно што је Полиција Српске вратила своје достојанство и да је сачувана упркос бројним покушајима да буде укинута“, изјавио је предсједник Додик.

Предсједник Српске је истакао да сви који заврше Полицијску академију добијају посао.

„Желим вам да останете патриоте одане нашим грађанима, слободи и миру“, поручио је предсједник Републике.