​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић поручио је данас у Прњавору да ће Влада увијек бити партнер и на услузи локалним заједницама, али да резултати тог заједничког рада у доброј мјери зависи од локалне власти и тога да ли ће на најбољи начин искористити добијену помоћ.
Као позитиван примјер тог партнерства, премијер Вишковић је навео изградњу индустријске зоне у Прњавору, гдје би до краја године требао бити продат или дат и преостали дио од 120 хектара земљишта привредницима који желе да граде производне капацитете.
„Није проблем да се било којој општини у Републици Српској додијели земљиште у власништву Српске ако ће бити искориштено на прави начин као што смо урадили у Прњавору гдје је 120 хектара земљишта, које скоро да није било у употреби и више је било мочварно, на најбољи могући начин искориштено као индустријска зона и гдје ради значајан број привредних субјеката“, рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.
Он је додао да у овој локалној заједници расте и број запослених, као и у цијелој Српској гдје је тај број највећи од оснивања Републике, те оцијенио да је то резултат мјера Владе са социјалним и пословним партнерима, а којих ће бити и у будуће.
Премијер Српске је рекао да ће Влада дати 100.000 КМ прњаворском предузећу „Рибњак“ који је у стечају да би, док се чека стратешки партнер, могло обављати основну дјелатност, порибњавати, очистити канале и остало.
Он је навео и да је прошлост лош период липицанерске ергеле „Вучијак“.
„Желимо да и даље улажемо, реновирамо и направимо од ергеле један пословни субјекат који ће бити понос Републике Српске“, истакао је предсједник Владе Републике Српске. 
Он је закључио да је евидентан значајан напредак Прњавора што је допринос актуелне власти на републичком и локалном нивоу.
Састанку у општини Прњавор присуствовао је и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске Борис Пашалић, а планирано је да премијер Српске у овој локалној заједници посјети и предузеће „Младегс пак“ и фарму „Јокић“.