Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је са шефом канцеларије Светске банке за БиХ и Црну Гору Кристофером Шелдоном. Током састанка, размотрена је реализација више реформских пројеката који се проводе уз финансијску подршку Свјетске банке, као и оних који су тренутно у фази одобравања. 

Предсједник Владе Радован Вишковић изразио је задовољство досадашњом реализацијом реформи, који се проводе уз подршку Свјетске банке, укључујући и значајну подршку здравственом сектору у сузбијању пандемије корона вируса. 
Истовремено, предсједник Владе нагласио да је Република Српска очекује подршку Свјетске банке за низ већ кандидованих пројеката, и то за рехабилизацију више путних праваца, наставак подршке запошљавању, заштити од поплава и обнови водозаштитне инфраструктуре, као и више пројеката у области наводњавања и шумарства.
С друге стране, шеф Канцеларије Светске банке пренио је спремност да се убрза провођење процедура у вези одобравања ових пројеката, како би већ договорени послови могли што прије да уђу у фазу реализације.