​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да су пољопривреда, енергетика и туризам најважнији правци развоја Требиња и да ће сви нивои власти подржати развој града.


Премијер Вишковић је, након састанка са руководством Требиња, рекао новинарима да ће Влада Српске подржати развој Пољопривредног факултета у Требињу.


Навео је да је изабран извођач радова за санацију превоја Жегуља, на путном правцу од Мостара до Требиња, те истакао да ће убрзо бити ријешено питање путног правца од Тјентишта до Брода на Дрини, што је инвестиција од неколико десетина милиона КМ.


„Према процјенама, дјелимична рехабилитација пута од Брода према Шћепан Пољу до везе са мостом који се планира изградити преко Дрине и дио од 11 километара од Дрине до Тјентишта, инвестиција је од приближно 50 милиона КМ. Ми ћемо то финансирати из буџета и то ће се радити у наредне три године“, рекао је премијер Вишковић.


Предсједник Владе додао је да ће Влада помоћи и општини Билећа која се налази у тешкој финансијској ситуацији, истакавши да је за Владу свака локална заједница подједнако битна.


Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да у овој години очекују подршку Владе за наставак изградње источне обилазнице, наводећи да недостаје 16 милиона КМ за ове намјене.


„То је планирано да се у наредне три године реализује уз подршку Владе Републике Српске“, рекао је Ћурић и додао да је Градска управа упутила захтјев за адаптирање просторија за Пољопривредни факултет у овом граду, за шта је потребно 150.000 КМ, те да су и за то добили обећање да ће бити ријешено.