​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Бањалуци, са шефицом Мисије Међународног монетарног фонда за БиХ Алином Ијанцу и резидентним представником ММФ-а у БиХ Ендруом Џуелом.
На састанку је разговарано о актуелној економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, у контексту глобалних економских и политичких кретања, као и досадашњој и будућој сарадњи Владе Републике Српске и Међународног монетарног фонда.                                                          Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упознао је шефицу Мисије Међународног монетарног фонда за БиХ Алину Ијанцу са приједлогом мјера Владе у области индиректних пореза које за циљ имају ублажавање негативних ефеката инфлације, а које ће бити разматране на сједници Народне скупштине Републике Српске.
Премијер Вишковић је нагласио да, упркос поремећајима на свјетском тржишту енергената, Република Српска има довољне количине и стабилно снабдијевање електричном енергијом,  те поновио да неће бити повећања цијена електричне енергије за домаћинства и привреду.
Овом приликом, предсједник Владе Радован Вишковић захвалио се на финансијској помоћи коју је Међународни монетарни фонд пружио Републици Српској у току пандемије корона вируса, а која је била усмјерена на подршку здравству и реалном сектору.
Такође, на састанку је истакнута опредијељеност Владе да подржи сваки пројекат и активност која доприности побољшању стандарда и живота грађана Републике Српске.