Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић отворили су данас обновљену дионицу пута Невесиње-Мостар, од Бишине према Бакрачуши.


Премијер Вишковић изјавио је да Невесиње заслужује да буде реконструисана дионица пута према Мостару и најавио наставак сличних инфраструктурних пројеката у Херцеговини и Републици Српској.


„Херцеговина може да каже да је коначно дошао тренутак да се рјешавају сва горућа питања која се тичу путне инфраструктуре“, рекао је премијер Вишковић.


Предсједник Владе рекао је да је сигуран да ће овај пут бити на корист свим становницима Херцеговине, јер је један од најпрометнијих на том подручју, наводећи да је то инвестиција вриједна око 3,5 милиона КМ.


Премијер Вишковић је изразио задовољство завршетком радова на том путу на крају мандата ове Владе Републике Српске, истакавши да су извођачи радова квалитетно обавили посао.


Подсјетио је и да је прије више од годину дана рехабилитован пут од Требиња према Љубињу и да слиједи и наставак дионице пута од Љубиња преко Жегуље до ентитетске границе.


„Такође, одобрена су средства за дио пута од Гацка према Врби, одабран је извођач радова, ради се на имовинско-правним питањима, а након тога ће почети радови и на тој дионици“, најавио је премијер Вишкивић.


Истакао је да је Влада Републике Српске прије мање од мјесец дана усвојила и нови зонинг план за рјешавње експропријације земљишта на изградњи новог пута од Тјентишта према Дрини и моста преко Дрине.


„Ради се рехабилитација пута од 12 милиона КМ, у септембру смо увели извођача у радове од Фоче према Шћепан Пољу и чим завршимо имовинско-правне послове од Тјентишта према Дрини можемо кренути са рјешавањем путне комуникације Тјентиште- Брод на Дрини, што је рак рана путне комуникације Херцеговине са остатком Српске“, навео је премијер Вишковић.


Рекао је да очекује да од прољећа крене изградња тог путног правца.


Отворена рехабилитована дионица пута Невесиње-Мостар, од Бишине према Бакрачуши је најфреквентнија у источној Херцеговини, којом сваки дан пролази више од 1.000 возила.


Рехабилитација пута од ентитетске границе до Невесиње, у дужини од 10,7 километара почела је у октобру прошле године и потпуно је пресвучена новим асфалтом.


Радове је финансирало Јавно предузеће „Путеви Републике Српске“.