Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас у Бањалуци обиљежавању 4. априла, Дана полиције и 30 година рада Министарства унутрашњих послова Републике Српске.


На централној свечаности, која је одржана у Центру за обуку у Залужанима код Бањалуке, премијер Вишковић поручио је да се на 30. рођендан Министарства унутрашњих послова Републике Српске треба сјетити 782 припадника МУП-а који су погинули у одбрани Републике Српске и нагласио да су сви припадници МУП-а гарант безбједности Српске.


Предсједник Владе Радован Вишковић истакао је да Влада у континуитету улаже у МУП и да ће то радити и у будућности.


„МУП треба да буде окосница безбједности Републике Српске и у наредном периоду. Ми желимо да све оно што стварамо за припаднике српског народа, омогућимо и припадницима других народа у Републици Српској – да безбједно живе, располажу својим имовином и да су безбједни 24 часа“, истакао је премијер Вишковић.


Нагласио је да су улагања у Министартво унутрашњих послова искључиво улагања у безбједност и што лакши и професионалнији рад припадника Министарства.


„Сигурно ћемо у наредним данима или мјесецима измијенити одређена законска рјешења да заштитимо наше полицијске службенике и по питању њихове личне безбједности, да они радећи свој посао буду максимално заштићени“, рекао је премијер Вишковић.


Нагласио је да ће Влада и Народна скупштина Републике Српске пружити максималну подршку у жељи да Република Српска буде безбједна дестинација у којој се сви тако и осјећају.


Поводом обиљежавња Дана полиције, премијер Вишковић данас је, у Бањалуци, присуствовао парастосу, те положио вијенац на  Централни споменик погинулим и несталим припадницима МУП-а.

Такође, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је вечерас, у Културном центру Бански двор у Бањалуци, свечаној академији поводом Дана полиције и 30 година Министарства унутрашњих послова Републике Српске.