Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Вишеграду, са начелником општине Младеном Ђуревићем.


Премијер Вишковић изјавио је након састанка да је развој ове локалне заједнице тренутно отежан због непостојања скупштинске већине, те поручио одборницима да носе одговорност, а да грађани очекују резултате.


Истакао је да непостојање скупштинске већине у Вишеграду наноси огромну штету локалној заједници и грађанима, те напоменуо да је буџет општине на привременом финансирању и на нивоу је буџета из 2020. године.


„Рекао сам људима који припадају и једној и другој скупштинској страни, да они носе одговорност и да грађани од њих очекују бенефите и резултате. Убрзо ће бити одржана сједница Скупштине општине и информисан сам да ће бити пружена подршка Нацрту буџета који је предложио начелник Ђуревић, а то је, сматрам, први помак за даљи развој ове локалне заједнице“, истакао је премијер Вишковић.


Предсједник Владе је рекао да је са начелником Ђуревићем разговарао и о улагањима у ову општину.


„Начелник ме упознао о инвеститору који жели да гради на подручју ове општине. Ријеч је о индустријској зони у Терпентину која је у власништву приватног лица. Влада Српске ће помоћи да обје стране буду задовољене, како би се у Вишеграду отворило што више радних мјеста“, изјавио је премијер Вишковић.


Рекао је да је разговарано и о Андрићграду, који треба да пређе у састав Олимпијског центра „Јахорина“, како би направили повезницу љетног и зимског туризма, те нагласио да се из тог разлога ради на изградњи једног озбиљнијег туристичког комплекса.


Начелник Ђуревић је захвалио за све пројекте за које је Влада Републике Српске издвојила средства, међу којима за изградњу водоводне и канализационе мреже, те изградњу пута до Старог Брода.


„Ове године смо добили средства за изградњу котловнице у насељу Бикавац, као и за реконструкцију моста у Добруну“, навео је начелник Ђуревић.


Он је рекао да се разговарало и о потенцијалним инвеститорима за општину Вишеград.


„Разговарали смо и о пројектима које ће спровести хидроелектрана на територији наше општине. У току је израда водне дозволе хидроелектране и ми заједно са њима дајемо приједлоге за пројекте који би били од интереса за локалну заједницу“, напоменуо је Ђуревић.


Према његовим ријечима, „Путеви Републике Српске“ су покренули тендерску документацију за израду потребне документације за путне правце Рогатица – Вишеград и Добрун – Вардиште, што је добра порука за развијање путне инфраструктуре на овим просторима.