​Вршилац директора Секретаријата за избјегла и расељена лица и миграције Републике Српске Давор Чордаш данас је у Бањој Луци са предсједником Српског народног вијећа Милорадом Пуповцем потписао уговор о 1,5 милиона КМ вриједној донацији Владе Републике Српске за изградњу кућа српским породицама на Банији.Предсједник Владе Радован Вишковић, који је присуствовао потписивању уговора о донацији, прецизирао је да ће 10 кућа за страдале у земљотресу на подручју Баније направити бијељинска компанија „Стеко“, те изразио наду да ће оне бити испоручене до краја љета.

– Овом донацијом, шаље се порука да смо заједно и у тешким, кризним моментима и ситуацијама, те да помажемо једни другима, разумијемо се и сарађујемо – рекао је Вишковић.
Према његовим ријечима, куће се граде на захтјев Српског народног вијећа /СНВ/, а средства су обезбијеђена путем Секретаријата за избјегла и расељена лица и миграције Републике Српске.

Он је подсјетио да су Влада и предсједник Српске Жељка Цвијановић и раније реаговали и упућивали помоћ у виду стамбених контејнера.
– Упутили смо стамбене контејнере у Банију како бисмо те људе на било који начин смјестили и омогућили им да наставе да наставе да живе и функционишу на тим просторима – подсјетио је Вишковић.
Предсједник СНВ-а Милорад Пуповац захвалио се на донацији, те истакао да је Република Српска до данас издвојила помоћ за Србе на Банији у вриједности од 1,2 милиона евра.