Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањој Луци са амбасадором Руске Федерације у БиХ Игором Калабуховом о свим важним политичким питањима за Српску и протеклој посјети Руској Федерацији.

Предсједник Додик информисао је амбасадора Калабухова да су састанци током посјете Русији били веома успјешни и да је Српска кроз њих показала свој значај, те учврстила пријатељски однос са Руском Федерацијом.

Предсједник Републике Српске нагласио је да је током састанка са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином било говора о свим важним питањима, те да је предсједник Русије изразио апсолутну опредијељеност за подршку Републици Српској, као и да Српска на политичкој сцени неће остати сама.

Предсједник Додик је поновио јасан, принципијелан став Српске када је у питању увођење санкција Русији, и да се у том свјетлу мора поштовати њена уставна позиција, о чему је такође информисао предсједника Путина.

Током састанка констатовано је да је приоритет сачувати мир и стабилност, очувати Дејтонски споразум, те да је равноправан дијалог свих страна, без наметања одлука, једини начин напретка у БиХ.