Поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске вечерас је, у Административном центру Владе Републике Српске, уприличен свечани пријем.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да су ово дани када прослављамо многе празнике, окупљамо се с љубављу и радујемо добронамјерним гостима са којима проводимо најважније и најдрагоцјеније вријеме.  

Предсједник Додик је рекао да се Република Српска показала способном да се одбрани од политичких и осталих насртаја претходних година, да развије економију, одржи јавни, друштвени и политички живот, изгради институције и да буде вољена.

„Да није љубави коју овај народ има за Републику Српску она би давно згаснула и нестала. Али ова љубав која се претвара у један снажан карактер да се изборимо и наставимо даље – најважнија је ствар њеног постојања“, нагласио је предсједник Српске.

Предсједник  Републике је додао да се о Српској прича много, пријатељи истину, али има и оних који причају да је она нешто лоше и изразио увјерење да ће и сљедеће године Српска славити Дан Републике, упркос напорима појединаца да тако не буде.

„Поносан сам на чињеницу да сам 20 година на челу Републике као предсједник, премијер или члан Предсједништва БиХ из Републике Српске. Не сматрам да сам човјек који је Република Српска, али што се мене лично тиче моја породица и Република Српска је исто“, поручио је овом приликом предсједник Додик.