• Током церемонија предаја акредитивних писама истакнуто је да су билатерални односи БиХ и држава које новоименовани амбасадори представљају добри и пријатељски, те да има простора за унапређење свеукупних билатералних односа.

Са амбасадором Италије разговарано је о спремности амбасадора за даљу сарадњу о областима од обостраног интереса, посебно на пољу економије и културе, а разговарано је о европским интеграцијама БиХ и сталној подршци Италије реформским процесима ка европским интеграцијама БиХ.

У разговору са амбасадорком Уједињених Арапских Емирата изражен је обострани интерес за унапређење економске и спољнотрговинске сарадње, те захвалност УАЕ на континуисаној подршци коју пружају БиХ, посебно у донацији медицинске опреме за сузбијање ширења корона вируса.

Такође је наглашена чврста опредијељеност БиХ да настави испуњавати услове за наставак напредовања према пуноправном чланству у ЕУ чиме ће постати привлачнија за потенцијалне стране инвеститоре и трговинске партнере.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик је пожелио успјешан мандат амбасадору Републике Италије у БиХ Марку ди Руци и амбасадорки Уједињених Арапских Емирата за БиХНабили Абделазиз Насир Саид Алшемси.