Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас у Залужанима обиљежавању 30 година од оснивања Шестог одреда Специјалне бригаде полиције.

Предсједница Републике поручила је да никада не смију бити заборављени припадници Шестог одреда Специјалне бригаде полиције МУП-а Републике Српске који су дали своје животе за Српску.

„Припадници ове јединице дали су своје животе за највећу ствар – слободу у којој уживамо и у којој ће уживати наредне генерације“, изјавила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Српске је подсјетила да је ово година великог јубилеја, када се обиљежава формирање Републике Српске и њених институција, укључујући Војску и Министарство унутрашњих послова.

„То је свима нама опомена да разумијемо и поштујемо све оне вриједности које су уткане у Републику Српску, али и да поштујемо жртву која је дата за слободу у којој ми данас живимо“, истакла је предсједница Републике.

Предсједница Цвијановић је рекла да сви људи који су свјесни свих дешавања и који бар мало желе да разумију процесе који су данас на сцени – знају да се Република Српска и данас брани.

„Република Српска се брани снагом својих институција, љубављу и снагом својих грађана и свега онога што заједно покушавамо да урадимо – да одбранимо Српску и њене надлежности, да покажемо да не желимо никоме бити сметња, али исто тако да покажемо да не желимо да било ко смета нама, нашим плановима, развојним стратегијама и свему ономе што радимо за Српску“, нагласила је предсједница Српске.