Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговараo је данас, у Бањалуци, са делегацијом Европске инвестиционе банке (ЕИБ).

На састанку је разговарано о реализацији заједничких пројеката Владе Републике Српске и Европске инвестиционе банке, те могућностима за даље унапређење сарадње.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић захвалио је Европској инвестиционој банци на досадашњој подршци и истакао да пројекти које је Влада Републике Српске реализовала уз подршку Европске инвестиционе банке значајно доприносе бољем животу грађана.

Посебно је истакао значај инфраструктурних пројеката који се односе на ревитализацију и изградњу објеката у здравственом сектору, изградњу и санацију водоводне и канализационе мреже у локалним заједницама широм Републике Српске, изградњу путне и жељезничке инфраструктуре, те пројекте заштите од поплава.

Представници Европске инвестиционе банке истакли су да ни у наредном периоду неће изостати њихова подршка реализацији значајних пројеката у Републици Српској, посебно када је ријеч о даљем развоју малих и средњих предузећа, дигитализацији, те пројектима из области алтернативних извора енергије и енергетске транзиције.

На данашњем састанку, досадашња сарадња између Владе Републике Српске и Европске инвестиционе банке оцијењена је као веома добра, те је изражен обостран интерес за њено даље унапређење и интензивирање.